Resolución do 20 de outubro de 2004, do Xurado Provincial de Clasificación de Montes Veciñais en Man Común de Ourense, pola que se fai pública a clasificación do monte denominado Monte A Veiga e Teixugos, a favor dos veciños do lugar de Fonte Arcada e O Mosteiro, no concello dos Blancos (Ourense).

SecciónVI. Anuncios
EmisorCONSELLERÍA DE MEDIO AMBIENTE
Rango de LeyResolución

O Xurado Provincial de Clasificación de Montes Veciñais en Man Común de Ourense acordou, na sesión que tivo lugar o 20 de outubro de 2004, adoptar o seguinte acordo:

Visto o expediente de clasificación do monte como veciñal en man común denominado Monte A Veiga e Teixugos, por solicitude dos veciños de Fonte Arcada e O Mosteiro, do concello dos Blancos (Ourense).

Resultando que o Xurado Provincial de Clasificación de Montes Veciñais en Man Común, en sesión celebrada en data 18 de maio de 2000, acorda iniciar a clasificación do monte denominado Monte A Veiga e Teixugos que foi solicitada en data 5 de maio de 2000 polos veciños de Fonte Arcada e O Mosteiro como ampliación na tramitación do expediente de clasificación do monte Esperón, Serra Ladeiras e O Viso.

Resultando que o xurado provincial en sesión celebrada en data 18 de maio de 2000, acordou tomar en consideración o citado escrito e iniciar o expediente de clasificación do monte designando instrutoras del a Manuel Bouzas Costa e Míriam Areal López, que aceptaron tal cargo na mesma sesión. Remitíronse comunicacións dirixidas aos veciños do lugar de Fonte Arcada e O Mosteiro, ao presidente da Deputación Provincial de Ourense, ao alcalde do concello dos Blancos, á delegación provincial da Consellería de Política Territorial, Obras Públicas e Vivenda, á Xerencia Territorial do Catastro, e ao xefe do Servizo de Montes e Industrias Forestais da Consellería de Medio Ambiente e á Delegación Provincial da Consellería de Agricultura, Gandería e Política Agroalimentaria: Servizo de Estruturas Rurais, e ao Rexistro da Propiedade de Xinzo de Limia.

Publicáronse edictos no Diario Oficial de Galicia e no taboleiro de anuncios do Concello dos Blancos, segundo consta en dilixencia estendida no dorso do edicto polo secretario do citado concello, para que durante o prazo sinalado dun mes os interesados puidesen comparecer ou intervir nel, en defensa dos seus dereitos.

Resultando que segundo informa o Servizo de Montes e Incendios Forestais e desprazados os instrutores ao terreo, apréciase a existencia de instalacións dunha granxa industrial sita na zona norte da parcela A Veiga, no límite dos concello de Porqueira e Calvos de Randín.

Resultando que a anotación preventiva de iniciación do expediente se practicou no Rexistro da Propiedade de Xinzo de Limia, como segue:

Anotación preventiva letra A, dos predios nº 7.382, ao folio 90, do tomo 679, libro 33, dos Blancos.

Resultando que citada a Sociedade Cooperativa Coren en calidade de interesada, presenta alegacións en que manifesta en resumo o seguinte:

-Que a referida explotación gandeira pertence a unha das cooperativas integradas en Coren denominada Cooperativa Agroganadera da Piúca, se ben ten cedida estatutariamente a xestión administrativa e xurídica a favor de Coren.

-Que Coren adquiriu do Concello dos Blancos en pública poxa e mediante escritura pública outorgada perante o notario de Xinzo de Limia o día 28 de novembro de 1997, o predio rústico no sitio da Veiga cunha superficie de 13 ha 26 a, cos lindeiros:

Norte: termo municipal de Porqueira e veciños de Aspra.

Sur e leste: termo municipal de Calvos de Randín, Edelmiro García Lamas e outros.

Oeste: termo municipal de Calvos de Randín e Porqueira.

-Que o predio figura inscrito como ben patrimonial do concello e libre de cargas.

-Que a Cooperativa Agroganadera da Piúca, S.L. procedeu a inscribir a súa adquisición no Rexistro da Propiedade.

Do escrito presentado pola Sociedade Cooperativa Coren dáse traslado ao Concello dos Blancos, sen que consten...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR